nieuws

Amsterdam hardst stijgende huizenprijzen van europa

Financieel

Amsterdam hardst stijgende huizenprijzen van europa
Achtergracht 4-26 in Amsterdam

Volgens de World City Rankings van internationale vastgoedadviseur Savills stijgen de huizenprijzen van Amsterdam harder dan in de rest van Europa. De prijs steeg in de hoofdstad afgelopen jaar met bijna 21 procent.

Savills onderzocht de prijsstijgingen en -dalingen van de huizenprijzen van 35 wereldsteden, en maakte daarbij onderscheid tussen woningen in het middeldure segment en woningen in het topsegment. In de eerste categorie staat Amsterdam op een 6e plek, alleen in vijf Chinese steden stegen de huizenprijzen afgelopen jaar harder dan in Amsterdam.

In de top 10 van de World City Rankings is van de Europese steden verder enkel Dublin terug te vinden, waar de prijzen afgelopen jaar met 12 procent stegen.

Ondanks de forse prijsstijgingen in Amsterdam liggen de prijzen nog aanzienlijk lager dan in Parijs, Londen en Sydney.

De prijsstijging van het topsegment woningen ligt gemiddeld lager. In dit segment groeide de huizenprijzen in Amsterdam afgelopen jaar met circa 11 procent.

Bas Wilberts, Head of Alternative Investments bij Savills Nederland: ‘De hogere prijsstijging in het middeldure segment ten opzichte van het topsegment, maakt deel uit van een lange termijn en wereldwijde trend. De waarden van het hogere segment stegen het eerst en het snelst na de crisis, maar hebben in sommige markten nu een plateau bereikt. Nu is het de beurt aan de rest van de woningmarkt om de achterstand in te halen. Wij verwachten dat de markt in Amsterdam nog ruimte biedt voor verdere waardeontwikkeling komend jaar en dat het plafond nog niet is bereikt. Dit biedt kansen voor woningbeleggers. Immers, als de betaalbaarheid van koopwoningen terugloopt, wijken consumenten uit naar huurwoningen.’

Reageer op dit artikel