nieuws

WDP wil flink uitbreiden in Roemenië

Financieel

WDP wil flink uitbreiden in Roemenië

Logistiek vastgoedbelegger WDP wil zijn Roemeense portefeuille ruim verdubbelen tot 500 miljoen euro.

Dat laat het in Brussel en Amsterdam genoteerde logistieke vastgoedfonds weten. In de aanloop daar naar toe is het kapitaal van de Roemeense dochteronderneming, een gezamenlijke onderneming van WDP en Jos Biermans, versterkt.

Per 30 september 2017 bedroeg de waarde van de Roemeense vastgoedportefeuille circa 230 miljoen euro, exclusief een voorziene investering voor de afwerking van de lopende voorverhuurde projectontwikkelingen van 40 miljoen euro.

Om verdere groei van de Roemeense vastgoedportefeuille mogelijk te maken, heeft WDP het kapitaal in WDP Development RO versterkt via de omzetting van een achtergestelde aandeelhouderslening in eigen vermogen. Deze nieuwe structuur zorgt ervoor dat de deelnemingsverhouding tussen beide aandeelhouders vanaf 1 januari 2018 wijzigt voor WDP/Jeroen Biermans van 51/49 naar 80/20. Omwille van deze nieuwe samenwerking tussen aandeelhouders en de daaraan verbonden participaties, consolideert WDP vanaf 1 januari 2018 deze activiteit volledig in zijn IFRS-rekeningen, daar waar deze voorheen verwerkt werd via de vermogensmutatiemethode.

Op die manier wordt de basis gelegd om via verdere financiering vanuit de WDP-groep, de groei van de vastgoedportefeuille in Roemenië mogelijk te maken naar een waarde van 500 miljoen euro tegen 2020.

Operationeel heeft deze aanpassing geen gevolgen. Jeroen Biermans blijft General Manager in Roemenië en aandeelhouder van het nieuwe WDP Romania (voorheen WDP Development RO) en zal samen met zijn team de operationele werking in Roemenië en de groei naar 500 miljoen euro mogelijk maken.

Jeroen Biermans, General Manager WDP Romania: ‘Deze versterking van WDP Romania zorgt ervoor dat het lokale team en ikzelf klaar zijn voor de verdere groei van onze onderneming, waardoor we kunnen meebouwen aan de infrastructuur ter ondersteuning van de Roemeense economie.’

Dinsdag kondigde WDP ook al een omvangrijke grondaankoop in Nederland aan.

Reageer op dit artikel