nieuws

Kinepolis weer op overnamepad

Financieel

Kinepolis weer op overnamepad
Kinepolis

De Belgische bioscoopketen Kinepolis neemt het grootste deel van de Noord-Hollandse bioscoopuitbater NH Bioscopen over.

Het gaat om bioscopen in Schagen en Hoofddorp en een nog te bouwen nieuwe bioscoop in Haarlem. De bioscoop van NH op Texel valt niet onder de verkoop. Kinepolis geeft in totaal 27,5 miljoen euro uit aan de overname, inclusief de schulden. De bioscopen verruilen op 1 januari officieel van eigenaar.

Kinepolis heeft daarmee achttien bioscopen in Nederland. Volgend jaar gaat een nieuwe bioscoop in Den Bosch open. Het Belgische Kinepolis is actief in zeven Europese landen en Canada. Kinepolis Group kocht in 2015 al negen bioscopen – waarvan vijf in Nederland – van Utopolis. In 2014 nam Kinepolis Wolff-Bioscopen over met negen Nederlandse bestaande bioscopen en twee nieuwbouwprojecten.

Reageer op dit artikel