nieuws

INREV wil meer consistentie in waardering open-end fondsen

Financieel

INREV wil meer consistentie in waardering open-end fondsen

De Europese en Aziatische brancheverenigingen voor niet-beurs genoteerd vastgoed, INREV en ANREV, hebben een discussiestuk gepubliceerd om tot meer consistentie te komen in de waardering van open-end vastgoedfondsen.

Het stuk met de titel ‘Open End Fund Pricing’ zet de verschillende manieren van waardebepaling in de markt op een rij en introduceert een alternatief model. De beide zusterverenigingen hopen zo tot meer consistentie en helderheid te komen in de waardebepaling van open-end fondsen.

Bedoeling is dat de leden van de verenigingen reageren op het stuk en dat hun opmerkingen worden meegenomen in een definitieve publicatie die in het begin van 2018 zal verschijnen. Doelstelling is om tot het algemeen aanvaarde uitgangspunten te komen voor de waardebepaling van de dergelijke fondsen die gemakkelijk zijn te volgen voor beleggers en door fondsbeheerders te implementeren.

Volgens Constatin Sorlescu, INREV’s Professional Standards Manager in Amsterdam, is er een breed gedeelde visie  in de markt dat de huidige praktijk niet voldoet en verbetering behoeft.

Het discussiestuk werd donderdag gelanceerd in München tijdens een evenement van beide verenigingen. Op 12 december is er een tweede evenement in Londen. Op 31 januari 2018 wordt de consultatieronde afgesloten.

Reageer op dit artikel