nieuws

WDP boekt forse winststijging

Financieel

WDP boekt forse winststijging
WDP-The-Greenery-Breda

WDP heeft over de eerste negen maanden een winst gerealiseerd van 90 miljoen euro, een stijging met 19 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar.

Dat meldt het Belgische logistieke vastgoedbedrijf, dat ook genoteerd is in Amsterdam, woensdag 8 november voorbeurs. Het fonds is zeer in trek bij beleggers en noteert op een van de hoogste premies in de Europese beursgenoteerde vastgoedsector.

De winst per aandeel komt uit op 4,17 euro, een stijging met 3,5 procent. In een toelichting wijst topman Joost Uwents erop dat de winststijging per aandeel is gerealiseerd met 15 procent meer uitstaande aandelen en een fors lagere schuldgraad. Het nettoresultaat (IFRS) per aandeel bedraagt 8,56 euro, tegenover 3,81 euro over  de eerste negen maanden in 2016.

De bezettingsgraad ligt eind derde kwartaal op 97,3 procent, tegenover 97 procent per 31 december 2016. De gemiddelde looptijd (tot aan de eerste opzegmogelijkheid) van de huurcontracten van de WDP-portefeuille bedraagt 6,3 jaar (inclusief zonnepanelen).

Op 30 september 2017 bedraagt de schuldgraad circa 52 procent, een daling van circa 6 procent ten opzichte van de circa 58 procent  van 30 september 2016.

Het totale geïdentificeerde investeringsvolume in het kader van het groeiplan 2016-20 bedraagt ongeveer 550 miljoen euro, ruim de helft van het beoogde investeringsvolume van 1 miljard euro. Het betreft een pakket aan voor de ene helft complementaire acquisities en voor de andere helft voorverhuurde nieuwbouwprojecten met nieuwe en bestaande klanten, resulterend uit een sterk commercieel platform in de Benelux en Roemenië en de positionering van WDP als ontwikkelaar én langetermijn eindinvesteerder.

WDP bevestigt zijn verwachting van een EPRA-winst van 5,50 euro per aandeel voor 2017. Op basis van deze vooruitzichten, heeft het bedrijf de intentie om voor 2017 een brutodividend voorop te stellen van 4,50 euro, een stijging van 6 procent.

Reageer op dit artikel