nieuws

Producentenvertrouwen nadert record

Financieel

Producentenvertrouwen nadert record

Het producentenvertrouwen bereikte in november een niveau van 9,1. Dat is de hoogste stand sinds begin 2008, toen met 9,4 de hoogste waarde ooit werd bereikt.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In oktober kwam het vertrouwen nog uit op 8,2. Maar het oordeel van de producenten over hun orderportefeuille verbeterde. Ook waren ze een fractie positiever over de voorraden gereed product. Daarentegen waren ze iets negatiever over de verwachte bedrijvigheid.

Het vertrouwen van de industriële producenten ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,7). Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008 de hoogste waarde op 9,4 en ruim een jaar later de laagste waarde op min 23,5. Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels