nieuws

ING voert winst verder op

Financieel

ING voert winst verder op

 ING heeft afgelopen kwartaal de winst zien groeien. De bank kreeg er opnieuw meer klanten bij, zo bleek uit een handelsbericht van het financiële concern.

De commercieel vastgoedfinancieringstak ING Real Estate Finance zag de portefeuille groeien ten opzichte van het tweede kwartaal van 29,82 miljard euro naar 30,94 miljard. Het aandeel van de zogenoemde ‘non-performing loans’ in het leenboek, daalde van 1,9 procent naar 1,6 procent oftewel 502 miljoen euro.

De hypothekenportefeuille voor particulieren in Nederland daalde als gevolg van aflossingen van 120,4 miljard in het tweede kwartaal tot 118,8 miljard. In België steeg de hypothekenportefeuille licht naar 36,89 miljard (36,41 miljard).

ING boekte in de verslagperiode een totale nettowinst van 1,38 miljard euro. Dat is 2 procent meer dan een jaar eerder. Het onderliggende resultaat voor belastingen dikte met ruim 6 procent aan tot 2 miljard euro en de totale baten gingen 1 procent vooruit naar 4,4 miljard euro. Daarmee presteerde de bank iets beter dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels