nieuws

Bouwfonds IM arrangeert herfinanciering

Financieel

Bouwfonds IM arrangeert herfinanciering

Bouwfonds Investment Management heeft een herfinanciering van ongeveer 300 miljoen euro gearrangeerd ten behoeve van één van haar fondsen.

Het fonds investeert in een kantorenportefeuille en een winkelportefeuille, waarbij de objecten verspreid over Nederland zijn gelegen.

Fondsmanager Marcel van Thienen: ‘De herfinanciering is het resultaat van een strategische heroriëntatie binnen het fonds. ING en NIBC hebben gezamenlijk een financiering ten behoeve van een groot deel van de kantorenportefeuille verstrekt. ‘De kantorenportefeuille voldoet voor het grootste deel al aan de vereisten inzake duurzaamheid (zoals het verplichte energielabel C vanaf 2023). Daarnaast worden natuurlijke momenten gebruikt om verdere verbeteringen en zo mogelijk verdere verduurzaming door te voeren. Dit waren belangrijke elementen in de gesprekken met de banken’, aldus Thienen.

ABN Amro is verantwoordelijk voor de financiering van een groot deel van de winkelportefeuille van het fonds. Bas Rutten  van ABN Amro: ‘Met Bouwfonds IM hebben wij een jarenlange hechte relatie. Wij zijn er dan ook trots op deze herfinanciering mede mogelijk te hebben gemaakt. Dit kan alleen in goed vertrouwen met Bouwfonds IM en de betrokken andere banken. ‘

De banken werden bij deze transactie geadviseerd door Houthoff Buruma. Bouwfonds IM werd geadviseerd door Loyens & Loeff en Beaufort Corporate Consulting & Interim Management.

Reageer op dit artikel