nieuws

Arcona Property Fund zet opgaande lijn voort

Financieel

Arcona Property Fund zet opgaande lijn voort

Arcona Property Fund heeft het derde kwartaal van 2017 afgesloten met een winst voor belasting van 3,33 miljoen euro, tegen een winst van 0,45 miljoen in dezelfde periode 2016.

Dat laat het beursgenoteerde vastgoedfonds weten. Over de eerste negen maanden van 2017 kwam het operationeel resultaat uit op 1,52 miljoen euro, tegen 1,01 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De netto huurinkomsten bedroegen 3,49 miljoen, tegen 2,23 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder, een stijging van 56,8 procent.

De portefeuille vastgoedbeleggingen van het fonds – in Tsjechië, Slowakije en Polen – liet in het derde kwartaal een verdere verbetering zien ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het recent aangekochte kantoorgebouw Maris in Polen draagt sinds begin juli bij aan het resultaat.

De bezettingsgraad steeg in het derde kwartaal van 78,4 procent naar 82,3 procent, een verbetering van 3,9 procent. De loan to value ging van 52,4 procent naar 55,0 procent  aan het einde van het derde kwartaal. Deze stijging was het gevolg van de aankoop van het kantoorgebouw Maris in Polen en de verkoop van het kantoorgebouw Gemerska in Slowakije.

In Nederland beheert fondsbeheerder Arcona Capital  225 miljoen euro voor voornamelijk particuliere beleggers via fondsen in onroerend goed en risicodragend vermogen, waaronder het Arcona Property Fund.

Reageer op dit artikel