nieuws

‘Redding McGregor gaat niet door’

Financieel

‘Redding McGregor gaat niet door’
Gaastra-winkel Wijnegem

De redding van de modemerken McGregor, Gaastra en de Adam-winkels gaat niet door.

Drie weken nadat Rens van der Schoor de failliete onderneming overnam, is de ondernemer tot de conclusie gekomen dat een doorstart geen kans van slagen heeft. Dat meldt het Financieele Dagblad.

De problemen van het bedrijf, dat tot tweemaal toe ten onder ging, zijn ernstiger dan Van der Schoor had voorzien. De bedrijfsadministratie is volgens hem niet op orde en veel leveranciers willen niet meer leveren. ‘Dan gaat het echt om vragen als: “heb ik morgen nog stroom in de winkel?”‘

Doniger en de drie modeformules werden begin september op verzoek van het moederbedrijf failliet verklaard. De drie merken zouden dit keer verder gaan onder de vleugels van Du Soutien Beheer, een investeringsfonds dat speciaal voor de doorstart was opgericht. Het fonds wordt geleid door Rens van de Schoor, die eerder al zorgde voor een nieuwe kans voor onder meer Miss Etam en Promiss.

Het Nederlandse winkellandschap staat centraal tijdens de Vastgoedmarkt Ontbijtsessie van 7 november.

Reageer op dit artikel