nieuws

Huuropbrengsten Wereldhave-winkelcentra gedaald

Financieel

Huuropbrengsten Wereldhave-winkelcentra gedaald

Wereldhave heeft in de eerste negen maanden van 2017 een brutohuuropbrengst behaald van 168,7 miljoen euro. Dat is een daling van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

Dat schrijft het beursgenoteerde vastgoedfonds in een handelsbericht van 20 oktober. De daling is veroorzaakt door vastgoedverkopen in Nederland. Zo stootte het fonds een cinema af in Tilburg en winkelcentra in Geldrop en Zoetermeer. De bezettingsgraad van zijn winkelcentra bedroeg ultimo september 2017 95,3 procent. Dat is een lichte daling in vergelijking met eind juni (95,4 procent), maar een lichte stijging ten opzichte van eind september 2016 (95,1 procent). In België en Finland steeg de bezettingsgraad het afgelopen kwartaal.

In Nederland nam deze licht af van 95,2 procent het vorige kwartaal naar 95,1 procent aan het eind van het derde kwartaal. Oorzaak was het faillissement van McGregor en Adam. Wel nam het aantal bezoekers aan de Nederlandse winkelcentra van Wereldhave met 0,7 procent toe de eerste negen maanden naar 56,1 miljoen. In de hele markt was deze periode in Nederland sprake van een afname van 0,9 procent.

In Frankrijk was sprake was van een forse daling van 93,6 procent in het derde kwartaal van 2016 naar 91,9 procent dit jaar. Reden waren faillissementen en aflopende en niet verlengde huurcontracten. Ondanks de mindere resultaten herbevestigt Wereldhave de eerder afgegeven outlook. Het fonds gaat voor het hele boekjaar nog steeds uit van een direct resultaat variërend van 3,40 euro tot 3,45 euro per aandeel en een dividend op jaarbasis van 3,08 euro op jaarbasis.

Reageer op dit artikel