nieuws

‘Amsterdam veiligste stad Europa’

Financieel

Amsterdam is volgens het het Britse weekblad The Economist de veiligste stad van Europa en de op vijf na veiligste stad ter wereld. Dat blijkt uit de Safe Cities Index van het gezaghebbende medium.

‘Amsterdam veiligste stad Europa’
Zuidasdok Amsterdam

Amsterdam wordt op de index voorgegaan door Tokio (1), Singapore, Osaka, Toronto en Melbourne (5). De enige andere Europese steden in de top-10 zijn Zürich en Stockholm. The Economist heeft zestigtal wereldsteden onderzocht op 49 indicatoren op het gebied van digitale veiligheid, gezondheidszorg, veilige infrastructuur en persoonlijke veiligheid. De hoge notering zal de Nederlandse hoofdstad geen kwaad doen in de mondiale slag om kapitaal en talent.

Amsterdam staat met name hoog op het gebied van digitale veiligheid. Ten opzichte van de vorige index in 2015 is Amsterdam Stockholm gepasseerd. De Zweedse hoofdstad is waarschijnlijk gedaald vanwege de aanslagen daar deze zomer. Veel Oost-Aziatische steden staan hoog op de ranglijst. Het Pakistaanse Karachi en Yangon in Myanmar staan onderaan.

Reageer op dit artikel