nieuws

Xior rondt aankoop studentenpanden af

Financieel

Xior Student Housing heeft de acquisities van drie studentencomplexen met in totaal 470 zelfstandige studentenunits in Delft, Den Haag en Rotterdam succesvol afgerond.

Xior rondt aankoop studentenpanden af
Xior-pand Den Haag in Waldorpstraat

De totale investeringswaarde van het onderliggende vastgoed bedraagt 55,9 miljoen euro met een gemiddeld initieel bruto huurrendement van 5,9 procent. Hiermee komt het totaal aantal verhuurbare units in portefeuille van de Belgische studentenwoningbelegger uit op 3.425 units. De waarde van de portefeuille stijgt naar 444 miljoen euro.

Het nieuwe Rotterdamse studentencomplex, genaamd Campus Woudestein, telt 280 zelfstandige kamers en is daarmee het grootste studentencomplex van Xior in Nederland. Dit complex werd vóór oplevering in een recordtijd van minder dan 48 uur volledig verhuurd in nauwe samenwerking met de Erasmus Universiteit en de Rotterdam School of Management.

Het nieuwbouwpand in Den Haag aan de Waldorpstraat telt 72 zelfstandige studio’s verdeeld over vijf verdiepingen. Het pand ligt nabij station Hollands Spoor en De Haagse Hogeschool. Er wordt voor een termijn van een jaar een huurgarantie verschaft van 100 procent van de huurinkomsten. Het pand in Delft aan Antonia Veerstraat 1-15bestaat uit 118 zelfstandige units. Het betreft een gedeeltelijke nieuwbouw en ombouw. Ook voor dit pand wordt een huurgarantie van een jaar verschaft.

Reageer op dit artikel