nieuws

Sluiting helft winkels overgenomen Tuunte Fashion

Financieel

De nieuwe eigenaar van de begin augustus gefailleerde modeketen Tuunte Fashion sluit de helft van zijn winkelbestand. Dat schrijft Dagblad Tubantia.

Sluiting helft winkels overgenomen Tuunte Fashion
Winkel Tuunte Fashion in Hellendoorn

Tuunte had voor het faillissement 41 winkels, waarvan 25 in de Achterhoek en de rest elders in Twente. De Twentse modeketen was al vijf jaar verlieslatend. Eind augustus werd de keten overgenomen door modeketen Jola en voormalig medeaandeelhouder van Tuunte René Rootinck.

De regionale krant schrijft dat zij vanaf volgende week negentien vestigingen zullen sluiten, waaronder die in Hengelo, Almelo en Enschede. Jola is een modeketen met 82 winkels in Brabant, Zeeland, Limburg en Utrecht. De nieuwe eigenaren behouden de naam Tuunte en nemen ook het hoofdkantoor en distributiecentrum van Tuunte in Winterswijk over.

De oudere, duurdere werknemers zou Tuunte ontslaan. Vakbond CNV noemt het faillissement en doorstart van modeketen Tuunte een verkapte bezuinigingsmaatregel. ‘De boel failliet laten gaan, doorstarten met de oorspronkelijke eigenaren en oudere medewerkers op straat zetten. Het is ronduit respectloos dat dit wettelijk kan’, zegt onderhandelaar Roos Rahimi van CNV.

Reageer op dit artikel