nieuws

‘Rabobank zet leningenportefeuille van 1,5 miljard in etalage’

Financieel

Rabobank is van plan dit najaar een vastgoedleningenportefeuille met een waarde van ongeveer 1,5 miljard euro te verkopen. Morgan Stanley begeleidt de verkoop.

‘Rabobank zet leningenportefeuille van 1,5 miljard in etalage’

Dat bericht Debtwire op gezag van drie bronnen bekend met de situatie. De leningenportefeuille wordt gedekt door Nederlands commercieel vastgoed. Aanvankelijk zou Rabobank van plan zijn geweest een portefeuille van 2 tot 2,5 miljard euro af te stoten. Hoewel het verkoopproces nog moet beginnen, zou Morgan Stanley al een lijst met kandidaat-kopers hebben opgesteld. Volgens een van de bronnen is de leningenportefeuille cross-collateralised, waardoor presterende leningen naar beneden kunnen worden getrokken door niet-presterende leningen.

Of het om leningen gaat van moederbedrijf Rabobank, dochterbedrijf FGH Bank en/of van lokale Rabo-kantoren, is niet bekend. Rabobank wil geen commentaar geven op de berichtgeving. Vorig jaar adviseerde Morgan Stanley Rabobank al bij de verkoop van Project Yellow, aldus Debtwire. CarVal Investors was de koper van deze buy-to-let leningenportefeuille van 1,7 miljard euro. De verkoop van Project Orange – een non-performing leningenportfolio van 250 miljoen euro – aan Cerberus Capital Management werd afgeblazen wegens vruchteloze onderhandelingen.

Reageer op dit artikel