nieuws

Ombouw winkels Hema zal jaren duren

Financieel

Winkelketen Hema zal nog jaren nodig hebben om alle winkels om te bouwen tot de nieuwe formule. In Tilburg is donderdag de eerste grote winkel met de nieuwe inrichting geopend.

Ombouw winkels Hema zal jaren duren

Topman Tjeerd Jegen is optimistisch gestemd over hoe klanten de formule zullen ervaren. De winkel in Tilburg is ingericht zoals de Hema-zaken in het buitenland zijn vormgegeven. In landen als Spanje en Frankrijk heeft Hema veel succes met de inrichting in zogenoemde ‘belevingswerelden’. Daarbij staan bijvoorbeeld alle damesproducten bij elkaar, in plaats van verdeeld over afdelingen voor kleding, lingerie en cosmetica. Ook de producten voor baby’s zoals rompers en speelgoed zijn bij elkaar te vinden.

Tilburg is een van de vijf grote zaken met de nieuwe inrichting, de andere staan in Antwerpen, Brussel, Veghel en Maassluis. Hema heeft de formule met succes getest in kleinere vestigingen en nu worden de 250 grote winkels van het bedrijf op de schop genomen. Jegen erkent dat deze ombouwoperatie nog een behoorlijke tijd zal gaan duren, met grote investeringen. In totaal heeft Hema bijna 700 winkels in zeven landen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels