nieuws

McGregor en Gaastra weer in financiële problemen

Financieel

Modewinkels McGregor en Gaastra lijken voor de tweede keer af te stevenen op een faillissement. Moederbedrijf Doniger Fashion Group heeft bij de rechtbank uitstel van betaling gevraagd en gekregen.

McGregor en Gaastra weer in financiële problemen
Gaastra-winkel Wijnegem

Dat blijkt uit een persbericht van Doniger Fashion Group. In juni 2016 gingen modewinkels Gaastra, McGregor en Adam failliet, mede door een schuldenlast van 53 miljoen euro. Eigenaren Jeroen Schothorst, Ben Kolff, NIBC en Marcel Boekhoorn kochten het bedrijf kort daarop terug en zetten het bedrijf voort onder de nieuwe naam. Daarbij werd doorgestart met de helft van de oorspronkelijk 150 winkels.

De keten heeft nu 53 winkels in Nederland en 22 in België, Frankrijk en Duitsland. Deze blijven voorlopig open. ‘Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben met z’n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden’, aldus directeur Joep van Straaten van Doniger Fashion Group.

De onderneming bekijkt samen met bewindvoerder Hanneke de Coninck van Florent wat de beste opties zijn voor schuldeisers, werknemers en andere betrokkenen. Daarbij wordt gekeken naar een verkoop van waardevolle onderdelen of het gehele bedrijf en de getroffen dochterondernemingen. De vorige doorstart leverde de eigenaren veel kritiek op. Ze betaalden slechts 1,8 miljoen euro voor de modeketens door de meeste vorderingen weg te strepen en ontsloegen 130 meest oudere werknemers.

Reageer op dit artikel