nieuws

Cushman & Wakefield en IFMEC sluiten convenant

Financieel

Cushman & Wakefield en IFMEC sluiten convenant

Cushman & Wakefield en International Facility Management Expert Centre (IFMEC) hebben een samenwerkingsconvenant gesloten over gemeenschappelijk onderzoek naar de internationale positionering en de ontwikkeling van het vakgebied Facility Management.

De uitwisseling van kennis en expertise staat in de samenwerking centraal, laten partijen weten.

In het convenant komen partijen concreet overeen samen op te trekken in: het uitvoeren van onderzoek;  het uitbrengen van gezamenlijke publicaties; en stageplaatsen, werkervaringsplekken, coaching en begeleiding bieden aan excellent afgestuurd HBO Facility Management talent binnen uiteenlopende branches in het Facility Management werkveld als onderdeel van het Young Professional programma van IFMEC.

Asaël Akkerman, Head of Workplace bij Cushman & Wakefield, zegt: ‘Zowel Cushman & Wakefield als IFMEC zijn feitelijk bezig met het verbinden van mensen, locaties en datgene wat mensen op die plekken doen en willen bereiken. In essentie gaat dit om het zoeken en vinden van manieren om vastgoed optimaal te laten aansluiten op de doelen van de organisaties waar zij werken. Waar wij vooral gericht zijn op werkplekken en activiteiten van mensen op die plekken richt Facility Management zich vooral op ondersteunende serviceconcepten.’

De Workplace dienstverlening van Cushman & Wakefield maakt deel uit van de service line Global Occupier Services dat op internationaal actief is in de regio´s Europa, Azië en de Verenigde Staten. Naast Workplace maakt ook Transaction Management, Facilities Management en Asset Services deel uit van het dienstenportfolio van het team.

Ter versterking van de dienstverlening op het gebied van Workplace heeft Cushman & Wakefield onlangs Despina Katsikakis benoemd tot Head of Occupier Business Performance. Met een trackrecord van ruim 30 jaar in onderzoek, innovaties en transformaties van werkomgevingen, heeft Katsikakis haar sporen ruimschoots verdiend. Katsikakis adviseerde gedurende haar loopbaan grote multinationals zoals Google, Unilever, BP, GSK en Microsoft, over de beste strategie om bedrijfsdoelen te halen met gezonde werkplekconcepten.

Reageer op dit artikel