nieuws

Ballast Nedam ontwikkelt voortaan gasloos

Financieel

Ballast Nedam Development heeft besloten om voortaan enkel nog gasloos te ontwikkelen. Dat betekent dat de ontwikkelaar woningen niet meer zal voorzien van een gasaansluiting.

Ballast Nedam ontwikkelt voortaan gasloos
hoofdkantoor Ballast Nedam in Nieuwegein

Dit besluit zal er ook toe leiden dat de ontwikkelaar meer energieneutrale en energieleverende woningen zal realiseren. Hiermee zegt de ontwikkeldochter van Ballast Nedam substantieel bij te dragen aan het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

‘Door te anticiperen op de klimaatveranderingen en invulling te geven aan de Nederlandse doelstelling om in 2050 geheel gasloos te zijn neemt Ballast Nedam Development een voorsprong op de toekomst, in het belang van de maatschappij. Daarnaast geeft dit besluit invulling aan het door ons ondertekende Sustainable Development Goals Charter van de Verenigde Naties’, aldus de ontwikkelaar in een persverklaring.

‘Als ontwikkelaar werken wij veel samen met partners. Uiteraard blijft gelijkwaardigheid de beste basis voor samenwerking en zullen we in open dialoog met samenwerkingspartners tot de keuze van de duurzaamheidsmaatregelen komen. Met dit besluit hoopt Ballast Nedam Development ook anderen te motiveren grote stappen te zetten in het verduurzamen van Nederland, zodat we samen in staat zijn de grenzen te verleggen.’

Reageer op dit artikel