nieuws

Arcona richt zich op beursgang in Praag

Financieel

Arcona richt zich op beursgang in Praag

Arcona Property Fund zal een tweede beursnotering op de effectenbeurs in Praag aanvragen. De komende weken wordt de notering voorbereid.

Arcona is al aan de lokale beurs in Amsterdam genoteerd. De verwachting is dat de tweede notering in de Tsjechische hoofdstad in het vierde kwartaal van 2017 plaats zal vinden. Zodra de details van de tweede notering bekend zijn, zal Arcona nadere mededelingen doen. In de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 18 mei kondigde de directie van het fonds de mogelijkheid van een tweede notering op een effectenbeurs in Midden-Europa aan.

De directie van Arcona Property Fund is van mening dat een tweede notering op een effectenbeurs in de regio waar ook het vastgoed is gesitueerd, kan bijdragen aan verbetering van de liquiditeit van het aandeel en de financierbaarheid van de portefeuille.

Arcona Property Fund belegt in commercieel vastgoed in Midden-Europa en wordt beheerd door Arcona Capital. Deze onderneming beheert in totaal 113 vastgoedobjecten in 52 steden in Centraal- en West-Europa met in totaal 4.000 huurders en een waarde van 645 miljoen euro.

Reageer op dit artikel