nieuws

Zweegers werkt mee aan onderzoek Belgische justitie

Financieel

Breevast bevestigt dat mede-eigenaar Frank Zweegers is opgepakt door de Italiaanse autoriteiten in verband met een gerechtelijk onderzoek van de Belgische justitie.

Zweegers werkt mee aan onderzoek Belgische justitie
Frank Zweegers foto Quote

In een persverklaring stelt Breevast dat Zweegers zijn volledige medewerking verleend heeft. ‘De heer Zweegers heeft aan de Italiaanse autoriteiten meteen zijn wens uitgedrukt om per direct naar België te kunnen vertrekken. Het betreffende gerechtelijk onderzoek is via de pers al enkele jaren bekend, en de heer Zweegers heeft zich sinds 2012 beschikbaar gesteld voor verhoor, en dat ook zo via zijn advocaat kenbaar gemaakt aan de onderzoeksrechter, aldus de ontwikkelende vastgoedbelegger.

Zweegers is mede-eigenaar van Breevast sinds hij Breevast in 1999 met een aantal andere kopers van de beurs haalde. Volgens Breevast heeft Zweegers niets onoorbaars gedaan. ‘De heer Zweegers is zeer duidelijk wanneer hij stelt in deze aangelegenheid geen enkel strafbaar feit te hebben gepleegd, en hij zal dan ook alle medewerking verlenen aan de Belgische politie. Gelet op de geheimhouding van het onderzoek kunnen geen verdere inhoudelijke mededelingen worden gedaan.’

Breevast wijdt verder niet uit over de aard van het onderzoek. Het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat het om een corruptieonderzoek gaat naar vermeende omkoping en witwassen. Het draait vooral om transacties rond de verhuizing van de Belgische federale politie in Brussel naar het Belair-pand op de locatie van het voormalig Rijksadministratief Centrum.

In dit aan Hannover Leasing verkochte nieuwbouwpand naast de Financietoren heeft de Belgische Federale Politie in 2010 een 18-jarig huurcontract voor 55.000 m2 en later nog eens 10.000 m2 extra getekend vanaf de (gedeeltelijke) oplevering in 2013. Hoofdverdachte in dit corruptieonderzoek is Glenn Audenaert, de voormalige directeur van de federale gerechtelijke politie in Brussel. De Dendermondse afdeling van het Belgische OM bevestigt dat Zweegers wordt uitgeleverd aan België en dan voor de onderzoeksrechter in Dendermonde moet verschijnen.

Reageer op dit artikel