nieuws

Unibail trekt aan langste eind in Kaufhof-ruzie Berlijn

Financieel

Unibail trekt aan langste eind in Kaufhof-ruzie Berlijn
Gropius Passagen in Berlijn

Hudson’s Bay Company mag met zijn warenhuisketen Galeria Kaufhof niet vertrekken uit winkelcentrum Gropius Passagen in Berlijn Neukölln. Een rechtbank in Berlijn heeft het bezwaar van eigenaar Unibail-Rodamco voorlopig toegewezen.

Dat blijkt uit berichtgeving van de Duitse publicatie Berliner Woche. Kaufhof huurt een warenhuis aan Johannisthaler Chaussee 317 in het 85.000 m2 grote winkelcentrum Gropius Passagen van Unibail-Rodamco. Medio 2016 zegde Hudson’s Bay het huurcontract met Unibail-Rodamco eenzijdig op per 31 augustus 2017. De Canadese warenhuisketen verweet de verhuurder ‘vertragingen en organisatorische fouten’ en een ‘onwerkbare situatie voor werknemers en klanten’ door de renovatie van Gropius Passage, waardoor Kaufhof omzet misliep.

Het Landgericht Berlin, de Berlijnse rechtbank, heeft echter geoordeeld dat Hudson’s Bay verplicht is de lopende huurovereenkomst te respecteren. Het gaat wel om een voorlopige voorziening, benadrukt Galeria Kaufhof in een reactie. De definitieve uitspraak volgt later dit jaar. Eigenaar Hudson’s Bay probeerde met de sluiting waarschijnlijk de kosten te drukken. Kaufhof lijdt nog steeds miljoenenverliezen. Een kritische aandeelhouder riep Hudson’s Bay vorige week op (het vastgoed van) Kaufhof van de hand te doen en te vertrekken uit Europa.

Reageer op dit artikel