nieuws

Rabobank sluit zich aan bij DGBC

Financieel

Rabobank heeft zich deze week aangesloten bij de Dutch Green Building Council (DGBC), de grootste netwerkorganisatie in Nederland voor duurzaam bouwen.

Rabobank sluit zich aan bij DGBC

Dat bericht DGBC op zijn website. Hiermee zijn nu de drie grootste banken van Nederland verbonden aan DGBC. ING (Real Estate Finance) en ABN Amro waren al participant van DGBC. Rabobank ondersteunt duurzame koplopers door ze voorrang te geven bij financiering. Rabo Real Estate Finance faciliteert haar klanten bij het ondernemen in toekomstbestendig vastgoed en bij het behalen van een gezond rendement.

Daarbij heeft de bank een sterke focus op transformatie. Zo heeft Rabobank in 2016 meer dan 1 miljoen vierkante meter leegstaand vastgoed aan de markt onttrokken. Ook in de toekomst zal de focus blijven liggen op de bestaande vastgoedvoorraad door transformatie van functies en verduurzaming van gebouwen.

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, is trots op het feit dat de drie grote banken zich hebben aangesloten bij DGBC en zodoende de missie onderschrijven. ‘De financiers zijn een essentiële schakel bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Het toont aan dat de versnelling nu echt op gang komt.’ Naast ING, ABN Amro en Rabobank zijn ook ASN Bank, Triodos en NIBC Bank participant van DGBC.

Reageer op dit artikel