nieuws

Online kantoorplatform Flexas trekt groeispurt

Financieel

De zaken gaan voor de wind bij Flexas.nl. Het kantoorverhuurplatform, vooral sterk in het (flexibele) segment tot 500 m2, verdubbelde zijn omzet in de eerste jaarhelft.

Online kantoorplatform Flexas trekt groeispurt

Meteen maar even een gewetensvraag. Beschouwt Flexas zich als de disruptor van de bedrijfsmakelaardij? Directeur-eigenaar Marcel de Groot (31) beantwoordt de vraag met een betekenisvol lachje, maar houdt wijselijk een slag om de arm. ‘De bedrijfsmakelaardij zal blijven bestaan’, relativeert hij de impact van zijn online platform op de sector.

‘Vooral bij aanhuur biedt de makelaar de huurder toegevoegde waarde in de vorm van praktisch juridisch en financieel advies. Maar we zijn wel degelijk disruptief aan de verhuurkant. Bij een bezichtiging komt bij ons geen verhuurmakelaar te pas. Dat doen de gebouweigenaren en kantooroperators zelf.’ Bij Flexas staan nu ruim 1.500 kantoorruimtes online. Vorig jaar werden 568 bedrijven aan een kantoor geholpen.

Over de eerste jaarhelft noteerde het bedrijf bijna een omzetverdubbeling. Die groeispurt was niet alleen te danken aan de wonderlijke wederopstanding van de Nederlandse kantoormarkt en de snelle groei van het flexibele segment, ‘maar vooral ook omdat we er gewoon keihard aan trekken’. Zwaartepunt van de dienstverlening ligt in het (flexibele) segment tot 500 m2. Al doet Flexas ook steeds meer van zich spreken in de conventionele kantoorverhuur markt.

‘Wij bieden voor elk type bedrijf de juiste huisvestingsoplossing. Of het nu gaat om een virtueel kantoor voor een startend bedrijf of een zoekvraag van 2.000 m2, wij kunnen het aanbieden,’ spreekt hij wervend. Buiten de kantoorverhuurmarkt is Flexas nauwelijks actief. ‘We doen weleens wat logistiek en bedrijfsruimte, maar de focus ligt heel nadrukkelijk op kantoorruimte’, aldus De Groot.

Reageer op dit artikel