nieuws

Miljoenenboete bouwbedrijf wegens Waterfront-fraude

Financieel

Miljoenenboete bouwbedrijf wegens Waterfront-fraude
Het gebouw van voormalig poppodium Waterfront

Bouwbedrijf RWC moet 7,5 miljoen euro terugbetalen aan de gemeente Rotterdam. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam op 9 augustus bepaald.

Het bedrijf stuurde onder meer valse facturen over de bouw van het Rotterdamse voormalige poppodium Waterfront. Waterfront is een langlopend hoofdpijn-dossier in Rotterdam. In het pand aan de Boompjeskade, dat eigendom is van de gemeente, zijn verbouwingen uitgevoerd en betaald zonder dat daarvoor opdracht was gegeven, zijn klussen dubbel gefactureerd en bleken de facturen te hoog.

In juni stapte wethouder Stedelijke Ontwikkeling Ronald Schneider op vanwege de affaire. In deze kwestie zijn twee ambtenaren geschorst, van wie een mogelijk het ambtsgeheim heeft geschonden in de fraudezaak rond het voormalige poppodium. Zeven andere ambtenaren hebben geldboetes gekregen.

Reageer op dit artikel