nieuws

Meer omzet en winst voor Colliers International

Financieel

Colliers International Group heeft in het tweede kwartaal van 2017 544,2 miljoen dollar omgezet. Dat is 13 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de winst steeg met 13 procent.

Meer omzet en winst voor Colliers International
Colliers International

Dat blijkt uit kwartaalcijfers van de beursgenoteerde Canadese vastgoedadviseur met hoofdkantoor in Toronto. Ook de voor valutaverschillen gecorrigeerde ebitda lag met 59,6 miljoen Amerikaanse dollar 13 procent hoger. Over de eerste zes maanden van 2017 kwam de omzet uit op 967,1 miljoen dollar, eveneens een toename van 13 procent vergeleken met het eerste halfjaar van 2016. De gecorrigeerde ebitda bedroeg 88,9 miljoen euro, 19 procent hoger.

In de EMEA-regio liet de omzet in het tweede kwartaal een lichte stijging zien van 6 procent in lokale valuta en kwam daarmee uit op 118,8 miljoen dollar. Deze omzetgroei bestond volledig uit groei door recente overnames. De gecorrigeerde ebitda bedroeg 17,3 miljoen dollar tegenover 17,1 miljoen in het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet werd beïnvloed door een daling in Outsourcing & Advisory activiteiten, met name in Frankrijk. Gunstige valutakoersen voor de Britse pond hadden een negatieve uitwerking op de gerapporteerde resultaten omgerekend in Amerikaanse dollars.

Jay S. Hennick, chief executive officer van Colliers International Group, zegt in een toelichting op de cijfers: ‘Colliers International boekte in het tweede kwartaal sterke resultaten door de combinatie van recente overnames en interne groei. Op basis van de resultaten tot nu toe en het huidige aantal opdrachten in de pijplijn, zijn we optimistisch over onze vooruitzichten voor de rest van het jaar.’

Reageer op dit artikel