nieuws

Kleine bouwers goed voor grootste omzetgroei

Financieel

De Nederlandse bouwnijverheid zat in het tweede kwartaal wederom in de lift. De omzet ging volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op jaarbasis met 6,3 procent omhoog.

Kleine bouwers goed voor grootste omzetgroei
Imagewharf-Houthaven-in-aanbouw

Het waren daarbij opnieuw vooral de kleine bouwbedrijven die flinke groei lieten zien.

De bouwomzet trok branchebreed voor het elfde kwartaal op rij aan. Ondernemingen tot tien werkzame personen behaalden 9,3 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dit betrof bijvoorbeeld aannemers die woningen aan het verbouwen waren.

Middelgrote bouwbedrijven (10 tot 100 mensen) deden het met een omzetplus van 8,7 procent bijna net zo goed, aldus het CBS. De omzet van de echt grote bouwconcerns groeide met 2,2 procent minder sterk.

Net als andere sectoren liet ook de bouw afgelopen kwartaal een behoorlijke stijging van de werkgelegenheid zien. Die liep met 8.000 op tot 527.000 banen, de grootste stijging in jaren. Vooral het aantal zelfstandigen nam flink toe, namelijk met 5.000 stuks.

Ook voor de komende periode zitten veel bouwbedrijven weer verlegen om extra personeel. Het aantal openstaande vacatures is met 11.400 het hoogst sinds begin 2009.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels