nieuws

Frasers koopt rest Geneba-certificaten

Financieel

Frasers Property Investments (Holland) brengt een eenmalig bod in contanten uit op alle overige uitstaande certificaten in Geneba tegen een prijs van 3,74 euro per certificaat.

Frasers koopt rest Geneba-certificaten

Dat berichten Geneba Properties en Frasers Property in een gezamenlijk persbericht. Daarmee doet de Singaporese belegger zijn eerdere bod van 5 juli gestand. Het bod geldt voor alle overblijvende vrij verhandelbare certificaten die samen een belang van 13,44 procent in Geneba vertegenwoordigen. Het gaat om dezelfde prijs die Frasers Property ook betaalde voor Catalysts belang van 86,56 procent in Geneba, dat Frasers Property recentelijk heeft overgenomen van Catalyst RE Coöperatief U.A.

Het eenmalige bod begint om 9.00 uur op 4 augustus 2017 en zal eindigen om 17.00 uur op 8 september, tenzij deze wordt verlengd. Geneba zal een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeenroepen, die plaatsvindt om 14.00 uur op 29 augustus 2017 om houders van certificaten de gelegenheid te geven vragen te stellen met betrekking tot het eenmalige bod. De betaling zal vier werkdagen na sluiting van het bod plaatsvinden, op donderdag 14 september 2017.

Dr. Wulf Meinel, ceo van Geneba: ‘Nadat we Frasers Property als onze nieuwe meerderheidsaandeelhouder hebben verwelkomd, zijn we verheugd dat Frasers Property formeel een bod doet dat waarde creëert voor alle houders van vrij verhandelbare certificaten. We zijn van mening dat het bod de beste waarde vertegenwoordigt voor alle belanghebbenden, inclusief de houders van vrij verhandelbare certificaten. Ik wil graag mijn dank uitspreken voor de aandeelhouders in Geneba voor het vertrouwen dat ze ons de afgelopen jaren hebben gegeven.’

Reageer op dit artikel