nieuws

Drie handelshuizen kiezen voor Amsterdam

Financieel

Drie handelshuizen kiezen voor Amsterdam
Zuidasdok Amsterdam

De financiële dienstverleners Tradeweb Markets, Radix Trading en Hard Eight Trading vestigen zich na de Brexit in Amsterdam.

Dat hebben de Amerikaanse handelshuizen op 3 augustus laten weten. Onlangs zei MarketAxess, een van de grootste obligatiehandelsplatforms ter wereld, ook al naar Nederland te verhuizen wanneer de Britten uit de Europese Unie stappen. Hoeveel banen de overstappen opleveren, is nog niet duidelijk. Verder verplaatst de Japanse Mitsubishi UFJ Financial Group zijn effectenhandel waarschijnlijk naar Amsterdam. Eerder deze week meldde de Britse zakenkrant Financial Times dat er mogelijk honderden bankwerknemers uit Londen overkomen.

Het gaat relatief om kleine succesjes. In Nederland bestond even de hoop dat Amsterdam na de Brexit de financiële spilfunctie van de Londense City kon overnemen. Veel grote banken wijken echter liever uit naar Frankfurt, wat neerkomt op duizenden extra banen in die Duitse plaats. Volgens kenners is Nederland voor de grote jongens in de financiële wereld minder aantrekkelijk vanwege de strenge bonusregels die hier gelden.

Reageer op dit artikel