nieuws

‘Credit Suisse zoekt kopers voor Hema’

Financieel

‘Credit Suisse zoekt kopers voor Hema’
Hema-aan-de-Luxemburgpromenade-1

Lion Capital heeft Credit Suisse ingeschakeld om kandidaat-kopers te zoeken voor Hema of om een beursgang voor te bereiden.

Dat schrijft persbureau Reuters op gezag van niet nader genoemde bronnen. De bronnen reppen van een onderzoek naar strategische opties voor Hema. De Zwitserse bank zal een verkoopproces opzetten en daarbij met name kijken naar andere durfinvesteerders, aldus Reuters. Mocht dat niet lukken, zou een beursgang een volgend optie zijn. De betrokken partijen weigeren commentaar.

Het Britse Lion Capital kocht Hema in 2007 voor 1,1 miljard euro van het KKR-consortium. In 2010 en 2011 mislukten pogingen om Hema van de hand te doen. Onder meer Ahold zou zijn afgehaakt vanwege de te hoge vraagprijs. Dat Lion Capital dit jaar een nieuwe poging doet, werd al dit voorjaar bekend. Hema zou nu te koop staan voor naar verluidt 1,4 miljard euro.

Reageer op dit artikel