nieuws

Betere woningmarkt helpt BAM

Financieel

Bouwbedrijf BAM heeft in de eerste zes maanden van 2017 meer winst geboekt dan een jaar eerder.

Betere woningmarkt helpt BAM

De nettowinst kwam uit op 40 miljoen euro tegen 32,9 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde van groei op de Nederlandse woning- en vastgoedmarkt. De Britse markt loopt moeizamer. Het lage Britse pond drukte de winst ook enigszins.

De bouwer had met 3,1 miljard euro wel een 8 procent lagere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. De winstgevendheid verbeterde echter, mede door de effecten van een reorganisatie vorig jaar. BAM wil dat de winstgevendheid nog verder omhoog gaat.

De orderportefeuille van de bouwer bleef min of meer op peil met een waarde van 10,4 miljard euro. Zonder de valuta-effecten van het lagere pond was de orderportefeuille 300 miljoen euro groter geweest. De prestaties zijn in lijn met de verwachtingen. BAM benadrukte uit te gaan van een lagere omzet, maar een hogere winst over heel 2017.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels