nieuws

Amazon verlaagt prijzen Whole Foods

Financieel

Amazon verlaagt prijzen Whole Foods
Amazon

Amazon heeft de prijzen bij supermarkt Whole Foods verlaagd. De internetwinkel haalde tot wel de helft van de prijs van sommige producten af. De overname van Whole Foods is 28 augustus officieel geworden.

Amazon kondigde de prijsverlagingen voor het weekeinde al aan. Dat zorgde voor dalende aandelenprijzen voor andere supermarkten die in de Verenigde Staten actief zijn, waaronder Ahold Delhaize dat daar het gros van zijn omzet vandaan haalt. Op 25 augustus verloor Ahold Delhaize ruim 6 procent van zijn beurswaarde. Ook andere supers in Europa moesten het ontgelden. Zo gingen Casino en Carrefour omlaag in Parijs en behoorde Tesco bij de dalers in Londen.

Whole Foods stond voor de overname door Amazon voor 13,7 miljard dollar bekend als een dure supermarkt. Er wordt op gerekend dat de prijsverlagingen het startsein betekenen voor een prijzenslag in de VS.

Whole Foods, die zich vooral richt op biologische en gezonde voeding, heeft ruim 460 filialen in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Er werken circa 87.000 mensen en de keten is goed voor een jaaromzet van 16 miljard dollar.

Reageer op dit artikel