nieuws

Schoenen- en kledingverkoop in de lift

Financieel

Schoenenwinkels hebben in de eerste jaarhelft 5,4 procent meer omgezet dan in de eerste helft van 2016. Modewinkels plusten het eerste halfjaar 3,4 procent. Sportretailers boekten geen groei.

Schoenen- en kledingverkoop in de lift
Primark-Damrak

Dat schrijft branchevereniging InRetail in een persbericht op de eigen website. De schoenretailers (online en offline samen) hebben gemiddeld over het tweede kwartaal 2017 betere resultaten behaald dan in hetzelfde kwartaal 2016. De branche noteerde een omzetplus van 1,4 procent. Hiermee komt de branche na zes maanden uit op 5,4 procent op jaarbasis, blijkt uit de laatste cijfers van de INretail GFK Fashionscan.

De moderetailers (online en offline samen) hebben 0,8 procent meer omzet in het tweede kwartaal geboekt. Hiermee komt de totale branche uit op 3,4 procent over het eerste half jaar. Ondermode is de positieve uitschieter van het tweede kwartaal met 9,7 procent in de plus. Dit blijkt uit de laatste cijfers van de INretail GFK Fashionscan.

In het eerste kwartaal van 2017 zat de sportbranche in de lift met een positieve omzetontwikkeling ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Sportretailers sluiten het tweede kwartaal van 2017 daarentegen af met negatieve cijfers (-5,8 procent). Daarmee staat de sportbranche na 6 maanden op hetzelfde niveau als vorig jaar. Dit vraagt om een eindsprint voor komend halfjaar van de sportbranche, aldus InRetail.

Reageer op dit artikel