nieuws

Savills koopt Spaans Aguirre Newman

Financieel

Savills heeft de Spaanse vastgoedadviseur Aguirre Newman voor 67 miljoen euro geacquireerd. De adviseur met hoofdkantoor in Madrid heeft 400 werknemers.

Savills koopt Spaans Aguirre Newman
Hoofdkantoor Aguirre Newman in Madrid

Dat heeft Savills op 28 juli bekendgemaakt. De Britse vastgoedadviseur zal de koopsom de komende vijf jaar in gedeeltes betalen. De transactie wordt naar verwachting op 30 november afgerond. Aguirre Newman heeft ook kantoren in Barcelona, Malaga, Lissabon en Porto.

De brutojaaromzet bedroeg in 2016 69 miljoen euro. De adviseur verricht behalve traditionele makelaarsdiensten ook advies op het gebied van architectuur, planning, corporate finance en asset management. Eind jaren tachtig was het Spaanse bedrijf al een partner van Savills.

Reageer op dit artikel