nieuws

Obligatiehandelsplatform kiest voor Amsterdam

Financieel

MarketAxess zal zich na de uittreding van het VK uit de EU vestigen in Amsterdam. Dat heeft de topman van een van de grootste obligatiehandelsplatforms ter wereld gezegd tegen de Britse zakenkrant Financial Times.

Obligatiehandelsplatform kiest voor Amsterdam
Zuidasdok Amsterdam

De Amerikaanse onderneming met een marktwaarde van ruim 7 miljard dollar kiest voor Amsterdam om na de Brexit toegang te houden tot de Europese interne markt. Vooral de centrale ligging in Europa en de opstelling van Nederlandse toezichthouders ten opzichte van handelsplatforms gaven de doorslag, aldus ceo Rick McVey in een interview met de Financial Times.  Hoeveel werknemers de overstap van Londen naar Amsterdam maken, is nog niet bekend. Wel krijgt de Amsterdamse vestiging volgens McVey zijn eigen managementteam.

Op 21 juli maakte Bank of America al bekend zijn Europese hoofdkantoor van Londen naar Dublin te verplaatsen. Eerder besloot JPMorgan Chase tot een verhuizing van honderden bankiers van zijn vestiging in Londen naar bestaande kantoren in Dublin, Frankfurt en Luxemburg. Goldman Sachs is begonnen met het verschuiven van middelen naar Frankfurt. Dat geldt ook voor Citigroup en Morgan Stanley.

Reageer op dit artikel