nieuws

Meer omzet en huurinkomsten voor Klépierre

Financieel

Klépierre heeft zijn nettohuuropbrengst in het eerste halfjaar met 1,2 procent zien stijgen naar 527,1 miljoen euro. De omzet nam met 1,1 procent toe naar 654,5 miljoen euro. Ook in Nederland groeiden de huurinkomsten.

Meer omzet en huurinkomsten voor Klépierre
hoog-catharijne-en-singel

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het Franse beursgenoteerde vastgoedfonds. Op like-for-like-basis bedroeg de nettohuurgroei zelfs 2,7 procent. In de eerste zes maanden verkocht Klépierre voor 242 miljoen euro en kocht voor 233 miljoen euro het Spaanse winkelcentrum Nueva Condomina. De waarde van de portefeuille bedroeg eind juni 23,295 miljard euro, een groei van 3 procent. Op basis van de vergelijkbare portefeuille was de waardegroei 4,3 procent. De loan-to-value daalde 92 basispunten naar 39,1 procent. De gemiddelde leenkosten daalden onder de 2 procent naar 1,9 procent.

In Nederland stegen de like-for-like nettohuurinkomsten 2,1 procent naar 31,5 miljoen euro. Deze toename wijst volgens Klépierre op een verbeterd winkelklimaat, na de faillissementsgolf in Nederland in 2016. Klépierre profiteerde ook van de opening van 16.000 m2 nieuwe retail in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Sinds deze opening in april nam het bezoekersaantal in Hoog Catharijne met 6 procent toe en zetten retailers er 7,5 miljoen euro extra om.

De winkelcentrumbelegger past zijn verwachtingen voor heel 2017 opwaarts bij. Rekende Klépierre eerst op een netto cashflow van 2,35 tot 2,40 euro per aandeel, nu denkt het fonds een cashflow van minstens 2,45 euro te realiseren. Deze positieve bijstelling baseert Klépierre op de goede prestaties in de eerste jaarhelft. Het fonds tekent wel aan dat de Europese macro-economische situatie dan niet moet afwijken van de OESO-voorspellingen voor 2017.

Reageer op dit artikel