nieuws

Huurders boos na oplevering transformatiepand

Financieel

Huurders boos na oplevering transformatiepand
Appartementengebouw The Block aan de Tesselschadestraat 7-19 in Leeuwarden

Een tot appartementen verbouwd kantoorpand aan Tesselschadestraat 7-19 in Leeuwarden is volgens de zestig huurders zo gebrekkig opgeleverd dat sprake is van een onveilige situatie, schrijft de Leeuwarder Courant.

Lekkende radiatoren, water in de liftschachten, amateuristisch aangelegde glasvezelkabels, overal puin en stof. Talloze klachten hebben de huurders van de appartementen in het gebouw aan de Tesselschadestraat sinds ze het pand ruim twee maanden geleden betrokken.

De rijksoverheid stootte het voormalig kantoor van de Dienst Landelijk Gebied in 2015 af aan ontwikkelaar Bakkers Hommen Waerdevast in Eindhoven. Die bouwde er 83 appartementen in, die 19 december 2016 werden opgeleverd. Bij de verhuizing constateerden huurders dat het pand nog niet helemaal is afgebouwd.

De huurprijzen van de appartementen variëren van 750 tot 900 euro inclusief gas, water en licht. Sinds december hebben de huurders van The Block, zoals het pand nu heet, talloze klachten en verzoeken ingediend om de problemen snel op te lossen.

Belegger Bakkers-Hommen erkent dat er problemen waren bij de oplevering van het gebouw. Zo bleek de koppeling van de radiatoren niet goed te zijn. Die zijn gaan lekken, wat veel extra werk en dus rommel tot gevolg had, vertelt Ruud Joosten van het vastgoedbedrijf in Eindhoven.

De huurders kregen enige huurcompensatie voor de maand december 2016, maar daar nemen ze geen genoegen mee.

Reageer op dit artikel