nieuws

Geneba keert aandeelhouders 112 miljoen euro uit

Financieel

Aandeelhouders van Geneba Properties hebben tijdens de bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders op 30 december 2016 ingestemd met een interim-uitkering van 1,15 euro per certificaat van aandeel, ofwel 112 miljoen euro.

De stemming en de goedkeuring van de interim-uitkering volgen op de verkoop van MoTo Objekt Campeon GmbH & Co.

CEO Wulf Meinel van Geneba betoogt dat het bedrijf sterker is dan bij de oprichting in 2013. ‘Dit is het resultaat van, eerst, een gerichte en duidelijk gekozen nieuwe portefeuillestrategie en vervolgens een succesvolle kapitaalverhoging middels een zogeheten rights issue en het investeren van de opbrengsten conform het business plan.’

Geneba werd in 2014 opgericht als doorstart van de gezonde onderdelen van het voormalige Homburg Invest Inc (HII). Ruim 9.000, meest Nederlandse, particuliere beleggers investeerden tot 2008 zo’n 440 miljoen euro in vastgoedobligaties. Hun inleg raakten ze grotendeels kwijt na een faillissement. Crediteuren van HII die ervoor  kozen om aandeelhouder te worden in Geneba, ontvingen aandelen in de onderneming. (JvB)

Reageer op dit artikel