nieuws

‘Bouwer Heijmans volgende overnamekandidaat’

Financieel

Bouwbedrijf Heijmans wordt door lezers van De Financiële Telegraaf gezien als meest waarschijnlijke volgende overnamekandidaat van de Nederlandse beursfondsen.

Dit blijkt uit een peiling op DFT, waarop ruim zevenhonderd bezoekers gestemd hebben. 44 procent ziet Heijmans als de volgende overnamekandidaat. Mogelijk zien ze een vergelijkbaar scenario als bij Ballast Nedam, dat vanwege grote problemen goedkoop door een Turkse bouwonderneming kon worden opgekocht, schrijft de krant.

De bouwer uit Rosmalen verkeert ondanks de opbloeiende markt in zwaar weer door verlieslijdende projecten uit het verleden. Met de recente schikking voor het proproject Energiefabriek Tilburg is Heijmans is van een langdurige ‘bleeder ‘verlost. Maar het betekent wel dat het brutobedrijfresultaat (ebitda) bijna 15 miljoen euro lager uitvalt. Volgens een berekening van het Financieele Dagblad dreigt de onderneming daardoor niet meer aan de bankconvenanten te kunnen voldoen. Volgens de afspraken mag de nettoschuld niet hoger zijn dan drie keer de ebida. Maar als de ebida grotendeels wordt weggevaagd, blijft Heijmans alleen binnen de convenanten als de nettoschuld zeer sterk daal. Dat lijkt onwaarschijnlijk, meent het FD.

Reageer op dit artikel