nieuws

Homburg vangt bot bij Canadese rechter

Financieel

De Canadese rechter zal zich niet inhoudelijk uitspreken over de claim van Richard Homburg tegen de Nederlandse Staat en toezichthouders AFM en DNB.

Dat schrijft het Financieele Dagblad op basis van een nog niet gepubliceerde uitspraak. Het Supreme Court of Novia Scotia heeft namelijk bepaald dat het geschil tussen Homburg en de Nederlandse autoriteiten buiten de jurisdictie van de Canadese rechtbanken valt. Homburg kan de komende dertig dagen in beroep gaan tegen deze uitspraak.

Het voormalige beursgenoteerde vastgoedfonds Homburg Invest kwam na 2008 in de problemen door te duur gekocht en te hoog gefinancierd vastgoed. Zelf wijt hij het bijna-faillissement door tegenwerking en onterechte kritiek van de Nederlandse Belastingdienst, de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Het Canadese Catalyst kocht ongeveer driekwart van de Homburg-obligaties en startte de onderneming in 2014 door als Geneba. Particuliere beleggers zagen daarbij het grootste deel van hun 440 miljoen euro aan investeringen verdampen. (MvL)

Reageer op dit artikel