nieuws

Heijmans verkoopt iets minder woningen

Financieel

In het derde kwartaal bleef de omvang van de orderportefeuille van Heijmans stabiel. Het bouwbedrijf uit Rosmalen verkocht de eerste tien maanden iets minder woningen.

Dat maakte Heijmans op 2 november bekend in een trading update over het derde kwartaal. De Belgische tak van Heijmans presteert goed en verder zetten de verbeteringen in het segment Wonen en in Duitsland door. De totale orderportefeuille lag eind september net als een kwartaal eerder op 2,4 miljard euro. De omzet van Vastgoed en Woningbouw ligt in het derde kwartaal op een hoger niveau dan in het derde kwartaal van 2015, waarbij ook de resultaten toenemen. Specifieke cijfers geeft Heijmans daarbij niet.

Het aantal verkochte woningen in de eerste tien maanden van dit jaar komt uit op 1.344 ten opzichte van 1.399 in dezelfde periode vorig jaar. Daarvan zijn er 769 (57 procent) verkocht aan particulieren. De vraag naar een passend woningaanbod blijft onverminderd groot. Het Heijmans-onderdeel neemt echter selectief nieuwe projecten aan om goede marges te waarborgen en als antwoord op stijgende inkoopkosten. De marktontwikkeling wordt volgens Heijmans op korte termijn mogelijk wat beperkt door gebrek aan resources en vertraging in ruimtelijke ordening procedures.

Conform verwachting ziet Heijmans bij Utiliteit lagere omzetten door kostenbesparing en een zeer selectief verwervingsbeleid op enkel projecten waar gezonde marges haalbaar. Belangrijk voor de komende periode is het komen tot een passende oplossing voor de nieuwe huisvesting voor RIVM en CBG in Utrecht, een project dat uitgevoerd wordt door het consortium StruktonHurksHeijmans (SHH). Hierop is in de afgelopen periode goede voortgang geboekt.

Het PPS-project New Amsterdam Court House voor de nieuwe rechtbank Amsterdam bevindt zich in de voorbereidende fase. Begin 2017 zullen de sloopwerkzaamheden starten. De realisatiefase van gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam is in volle gang. In september is de Data Tower in Amsterdam in gebruik genomen als onderdeel van de eerste fase van de herontwikkeling van het AMS1-datacentrum op het Amsterdam Science Park. Heijmans heeft hier de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties verzorgd.

Reageer op dit artikel