nieuws

Eerste aankoop Europees vastgoedfonds in Nederland

Financieel

Cromwell Property Group en dochterbedrijf Valad Europe hebben het Cromwell European Cities Income Fund-fonds gelanceerd met de aankoop van drie Nederlands kantoren voor 205 miljoen euro. Het fonds heeft een beoogde omvang van 2 miljard euro.

Eerste aankoop Europees vastgoedfonds in Nederland

Dat melden het Australische Cromwell en Valad in een persbericht. Het gaat om kantoren die al in bezit zijn van Valad, te weten Central Plaza Rotterdam (33.400 m2), De Ruijterkade Amsterdam (8.700 m2) en Koningskade Den Haag (5.700 m2). De kantoren zijn volledig verhuurd aan respectievelijk KPMG (hoofdhuurder Central Plaza), Kamer van Koophandel (Amsterdam) en ABN Amro (Den Haag), aldus een Valad-woordvoerder.

Ondanks de verkoop blijft Valad eigenaar van het Nederlandse vastgoed, stelt de woordvoerder. Het fonds investeert in 29 geselecteerde Europese steden die een groot potentieel hebben van langetermijn huurgroei en een sterke verhandelbaarheid. Het core-fonds is opgericht nadat kapitaal is opgehaald bij institutionele beleggers waaronder het Deense PFA Pension. Het krijgt de structuur van een open-ended core-fonds met een beoogd direct rendement van 5 procent en een totaalrendement van 8 procent. Het fonds investeert voornamelijk in retail, leisure, kantoren en sommige alternatieve vastgoedsegmenten.

Reageer op dit artikel