nieuws

Curatoren claimen 16 miljoen van Leliveld

Financieel

De curatoren van het in 2011 gefailleerde bouwbedrijf Midreth hebben voor bijna 16,25 miljoen euro beslag gelegd op onder meer vastgoed van voormalig oprichter/directeur Joop Leliveld.

Dit blijkt uit onderzoek door Het Financieele Dagblad op basis van Kadastergegevens. Het betreft een penthouse en parkeerplaats naast voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht, vijf appartementen in Rotterdam en een voetbalveld. Volgens de curatoren heeft Leliveld dit bedrag ten onrechte onttrokken aan zijn bouwbedrijf. Curatoren Frank Somers en Marie José Cools bevestigen het beslag en zeggen eind dit jaar klaar te zijn met hun vier jaar durende onderzoek. Omdat de zaak onder de rechter is, geven ze verder geen inhoudelijke toelichting. 

Uit het laatste faillissementsverslag van de curatoren over Midreths topholding Beheermaatschappij Leliveld blijkt dat banken en andere financiers in totaal 195 miljoen euro vorderen van het bedrijf. De een na grootste schuldeiser zijn Rabobank en dochter FGH Bank die 74,5 miljoen claimen van het gefailleerde bedrijf, meldde vorig jaar De Telegraaf op basis van documenten. Propertize zou met 92 miljoen euro de grootste schuldeiser zijn. Midreth kwam onder meer in de problemen door de bouw van het nieuwe stadion van FC Utrecht (22 miljoen verlies) en het Scheringa Museum (10 miljoen verlies).

Joop Leliveld noemt de aantijgingen in een reactie ‘pertinente onzin’, zie het bericht hieronder. (MvL)

Reageer op dit artikel