nieuws

Colliers boekt solide resultaten

Financieel

Vastgoedadviseur Colliers International heeft zijn wereldwijde omzet over het derde kwartaal zien groeien tot 462,1 miljoen dollar, een toename van 10 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. Het brutoresultaat (Ebitda) kwam uit op 112,6 miljoen dollar, een stijging van 10 procent (13 procent in lokale valuta).

De omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) bedroeg in het derde kwartaal 106,6 miljoen dollar, tegenover 107,6 miljoen dollar in het voorgaande jaar, een daling van 1 procent, maar een stijging van 4 procent op basis van lokale valuta. De omzet werd beïnvloed door een daling in sales brokerage en was vooral een afspiegeling van het sterke derde kwartaal van 2015 en het effect van het Brexit-referendum. Deze daling werd grotendeels gecompenseerd door een stijging van 15 procent in de omzet van Outsourcing & Advisory. De gecorrigeerde Ebitda kwam daardoor in EMEA uit op 4.5 miljoen dollar tegen 13,2 miljoen dollar in het derde kwartaal 2015.

Jay S. Hennick, chairman en chief executive officer zei in een toelichting : ‘Ondanks uitdagende marktomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk en Europa heeft Colliers in het derde kwartaal van 2016 solide resultaten geboekt. Dit reflecteert de kracht van onze geografische spreiding en grote verscheidenheid in dienstverlening.’

Colliers rondde drie overnames af, een in Noord-Amerika, een in Zuid-Amerika en een in de EMEA-regio. Vlak na het einde van het kwartaal is nog een vierde overname gerealiseerd in het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast is een nieuw lid benoemd in de raad van bestuur. ‘Als voormalig G7-leider brengt de Canadese oud-premier Stephen Harper een schat aan ervaring mee’, aldus Henninck.

Uitgaande van stabiele marktomstandigheden en het grote aantal opdrachten in de pijplijn, verwacht Colliers  in het vierde kwartaal de resultaten van 2015 te overtreffen.

Reageer op dit artikel