nieuws

Xior rond acquisitie Bredase studentenwoningen af

Financieel

Het Belgische beursfonds Xior Student Housing heeft de koop van 122 studentenwoningen in Breda afgerond middels een kapitaalsverhoging.

Dat meldt Xior in een persbericht. De acquisitie werd gerealiseerd door een inbreng in natura van 100 procent  van de aandelen van de vastgoedvennootschap Woonfront – Tramsingel Breda.  Naar aanleiding van deze inbreng, die leidt tot een kapitaalverhoging van  10,6 miljoen euro, werden 339.678 nieuwe aandelen Xior uitgegeven. De uitgifteprijs bedraagt 31,30 euro per aandeel.

Op 2 juni 2016 kondigde Xior aan dat het een akkoord had gesloten over de verwerving van 122 studentenkamers in Breda. De prijs van de aandelen van de vastgoedvennootschap is gebaseerd op de globale investeringswaarde van het door deze vennootschap aangehouden vastgoed van ongeveer 12,4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel