nieuws

Klépierre vertrekt van Amsterdamse beurs

Financieel

Het Franse vastgoedfonds Klépierre schrapt zijn notering aan Euronext Amsterdam. De laatste handelsdag is vrijdag 4 november.

Dat meldt de Europese winkelcentrumbelegger in een persbericht. De notering is een erfenis van de overname van Corio, Het voormalige Nederlandse vastgoedfonds werd in maart 2015 definitief ingelijfd door het fonds.  Klépiere wil zich volledig focussen op zijn notering aan Euronext Parijs. Volgens het bedrijf heeft het vertrek van de Amsterdamse geen ‘enkele invloed op de liquiditeit noch de handel’.

Verder meldt het fonds dat de aandeelhouders niets hoeven te doen en dat zij geen extra kosten zullen hebben door de Amsterdamse delisting.

Nederlandse analisten toonden zich niet onder de indruk van het besluit. Klépierre wordt als een puur Frans bedrijf beschouwd. Veel Nederlands vastgoed is na de overname verkocht. In vergelijking tot de totale portefeuille is de Nederlandse portefeuille klein. Belangrijkste bezitting hier is winkelcentrum Hoog Catharijne.

Volgens ING-analist Jaap Kuin was de handel in Amsterdam in het aandeel Klépierre sowieso minimaal omdat het een louter ‘technische notering’ betreft. In tegenstelling tot het Frans-Nederlandse  Unibail-Rodamco is Klépiere er  nooit in geslaagd om in de AEX opgenomen te worden. Frustratie over die opstelling van het Amsterdamse beursbestuur zou naar verluidt mede een rol spelen bij het vertrek.

Reageer op dit artikel