nieuws

Bouwfonds IM zet parkeergarages in etalage

Financieel

Bouwfonds European Real Estate Parking Fund gaat een parkeergarageportefeuille van ongeveer 250 miljoen euro verkopen. Dat bevestigt Bouwfonds IM.

Bouwfonds IM zet parkeergarages in etalage

Het fonds is in 2005 opgericht door Bouwfonds IM. Het was destijds het eerste Europese fonds dat enkel belegde in parkeergarages. De portefeuille bestaat uit zeventien garages in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Spanje. In Nederland gaat het om de parkeergarage op de Nieuwendijk in Amsterdam en om de ondergrondse garage bij New Babylon/centraal station in Den Haag.

De vermogensbeheerder geeft twee redenen voor de aanstaande verkoop: het fonds loopt tegen zijn maturiteit aan en de markt timing noemt Bouwfonds ‘uitstekend’. Deze week zou de vermogensbeheerder de eerste biedingen al binnenkrijgen. Op de vraag of er al kopers in beeld zijn en de verkoop nog dit jaar kan worden afgerond, geeft de vermogensbeheerder geen commentaar. Bouwfonds blijft namens institutionele beleggers overigens fors investeren in parkeergarages. Zo sloot het eerder deze maand nog een parkeerfonds met een totale beoogd belegd vermogen van 350 miljoen euro. (MvL)

Reageer op dit artikel