nieuws

Ziekenhuis haalt 10 miljoen op voor verbouwing

Financieel

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen haalde met crowdfunding 10,6 miljoen euro op voor een verbouwing.

In totaal schreven bijna 650 particulieren en zakelijke investeerders in op het crowdfundingproject. 45 procent van de investeerders komt uit Walcheren en 30 procent komt van buiten Zeeland, meldt initiatiefnemer Zeeland Investments Beheer (ZIB). Er kon geïnvesteerd worden vanaf een bedrag van 2500 euro tot een maximum van 40.000 euro voor particuliere investeerders. Een zakelijke investeerder uit Noord-Holland deed de grootste investering van 250.000 euro.

In totaal heeft het ziekenhuis 20,6 miljoen euro nodig om de aankoop en verbouwing van het pand en de grond van de zorginstelling te financieren. De rest van het bedrag komt uit een bancaire lening. Het is voor het eerst dat het vastgoed van een Nederlands ziekenhuis wordt gefinancierd met crowdfunding.

Reageer op dit artikel