nieuws

Van Boom & Slettenhaar daagt Propertize

Financieel

Vastgoedbelegger Van Boom & Slettenhaar (B&S) heeft Propertize gedagvaard. De belegger wil voorkomen dat uitstaande leningen worden verkocht aan een durfinvesteerder.

Van Boom & Slettenhaar daagt Propertize

Van Boom & Slettenhaar heeft daartoe het Haarlemse advocatenkantoor Hoff Advocaten in de arm genomen, gespecialiseerd in langlopende ruzies over geld. Zodra een eventuele koper van de leningportefeuille bekend is, zal ook deze bij de procedure worden betrokken.

In de dagvaarding eist de belegger dat hij in de gelegenheid wordt gesteld om binnen enkele jaren onder gelijkwaardige condities waarde op te bouwen om de leningen bij Propertize geheel af te lossen en beleggers een deel van hun inleg terug te betalen. Daarnaast vordert B&S een verbod om de leningen te verkopen.

Ook eist het bedrijf dat Propertize eenzelfde korting krijgt als de bad bank hanteert bij het zogeheten Project Dolphin, waarin een mandje met onder andere twee financieringen van B&S-fondsen te koop wordt aangeboden via Cushman en Wakefield. Bij verkoop lijden B&S-beleggers een verlies van 65 miljoen euro. Verstrekt Propertize deze korting niet, dan vorderen de fondsen zelf, de beheerder en de beleggers een schadevergoeding. Zij menen dat Propertize onrechtmatig jegens hen heeft gehandeld.

Volgens B&S hebben zich inmiddels twee kandidaat-kopers gemeld: Kildare en M7-Starwood Capital Group. Belanghebbenden hebben zich inmiddels verenigd in de Stichting Gedupeerden Propertize, waarbij ook B&S zich heeft aangesloten.

Reageer op dit artikel