nieuws

Rusland bezorgt Atrium winstval

Financieel

Atrium krijgt steeds meer last van tegenwind in Rusland. De winst over de eerste negen maanden is daardoor teruggevallen van 58,5 miljoen euro in de overeenkomstige periode vorig jaar tot 18 miljoen euro.

Rusland bezorgt Atrium winstval

Dat meldt de  in Amsterdam en Wenen genoteerde winkelcentrumbelegger. Atrium belegt in winkelcentra in Centraal- en Oost Europa. In Rusland moet het fonds veel concessies doenaan huurders in zijn zeven winkelcentra in verband met de zwakke roebel en de economische krimp, om de bezettingsgraad op peil te houden. Hierdoor daalden de netto huurinkomsten van het bedrijf van 141 miljoen euro tot 124 miljoen euro.

Rusland is goed voor ongeveer een kwart van de huurinkomsten. In dat land liepen de huurinkomsten met 13,8 miljoen euro terug. In Polen, Tsjechië en Slowakije stegen de huurinkomsten daarentegen met gemiddeld 7 procent in vergelijking met de overeenkomstige periode in 2014. Op de waarde van de Russische portefeuille, inclusief de grondbank en ontwikkelingen, moest 96 miljoen euro worden afgeboekt. Daar stond een opwaardering van 28 miljoen euro in de rest van de portefeuille tegenover.

De bezettingsgraad in de centra bedraagt 96,3 procent, tegen 97,4 procent eind 2014. Door alle concessies aan huurders in Rusland bleef de bezettingsgraad daar met 95,1 procent toch op een hoog niveau.

Reageer op dit artikel